Prima ediţie a concursului, 2011-2012

17 februarie 2012, a 3-a etapă: Grecia antică

La rugămintea mai multor elevi si profesori, etapa a treia va avea loc vineri dimineata la ora 10.00. Vom evita astfel suprapunerea cu olimpiadele care vor avea loc pe 18 februarie.

Descoperim splendoarea epocii care i-a dat pe Eschil, Sofocle şi Euripide, pe Fidias, pe Socrate şi pe Tucidide prezentată în detaliile „marunte” ale existenţei zilnice, cu umbrele şi dificultăţile ei, pornind de la literatura greacă şi de la datele istorice şi arheologice privitoare la lumea elenă,  într-o frescă extrem de vie a Greciei din secolul al V-lea î.C.: viaţa la oraş şi la ţară, căsătoria şi familia, viaţa femeilor şi a copiilor în gineceu, educaţia şi practicarea sportului, munca şi meseriile, viaţa religioasă şi teatrul, justiţia şi războiul.

Bibliografie
Viaţa de toate zilele în Grecia secolului lui Pericle de Robert Flacelière
Banchetul sau Despre iubire de Platon


2 gânduri despre „17 februarie 2012, a 3-a etapă: Grecia antică”

  1. Buna seara! Sunt una dintre concurentele care participa la concurs si voiam sa va rog, in masura in care este posibil si in care se afla si alti participanti in aceasta situatie, ca ziua in care se va desfasura cea de-a treia etapa sa fie schimbata. Cel putin in echipa noastra, doi dintre cei trei participanti s-au calificat la urmatoarea etapa a olimpiadei de istorie care in Bucuresti se desfasoara de la ora 10, pe 18 februarie si este posibil ca si faza urmatoare la olimpiada de limba, literatura si comunicare romana sa fie tot pe 18 februarie. Daca ziua nu poate fi schimbata, atunci poate macar ora sa fie decalata, eventual de la ora 14. Va multumim pentru intelegere si speram sa se gaseasca o solutie!

    1. Draga Diana, știu povestea asta cu olimpiada de română de pe 18 februarie, m-au rugat mai mulți copii să schimbăm ziua. M-am gândit, sfătuindu-mă și cu o parte dintre profesorii coordonatori, ca etapa a treia sa aibă loc pe 17 februarie, vineri, tot la ora 10. Vom anunța printr-un email oficial luni pe toată lumea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s