Prima ediţie a concursului, 2011-2012

10 decembrie 2011, a 2-a etapă: Darwinismul

După 150 de ani, teoria evoluţiei prin selecţie naturală continuă să lase iluzia că e uşor de înţeles – şi în genere e greşit înţeleasă, ba chiar e încă respinsă de un număr surprinzător de mare de oameni, în ciuda dovezilor zdrobitoare în favoarea ei care s-au adunat de la Darwin încoace.

Opera ştiinţifică a lui Charles Darwin a avut parte de un destin frământat nu doar imediat după apariţie: ideile revoluţionare ale întemeietorului teoriei evoluţioniste continuă să stârnească polemici, deopotrivă în rândul savanţilor şi în rândul filozofilor sau teologilor, până în zilele noastre. Şi asta fiindcă, spre deosebire de alte idei revoluţionare din ştiinţele naturii, ideea evoluţiei speciilor prin selecţie naturală a avut un puternic impact atât asupra cunoaşterii ştiinţifice, propunând o nouă paradigmă a cercetării naturii, cât şi asupra valorilor noastre fundamentale, pe care le pot pune sub semnul întrebării.

Bibliografie

Ceasornicarul orb de R. Dawkins
Darwin şi după Darwin de Mircea Flonta


9 gânduri despre „10 decembrie 2011, a 2-a etapă: Darwinismul”

    1. Vlad Zografi, scriitorul care a facut intrebarile, mi-a dat exact cate 12 intrebari pentru fiecare echipa. Dar va asigur ca intrebarile nu sunt grele si se refera strict la bibliografia pe care v-am dat-o. Asa ca daca ati citit cele doua carti, n-aveti cum sa ratati raspunsurile. Mult succes!

    1. Aceasta etapa a concursului, Darwinismul, va avea loc in 10 orase, in acelasi timp, sambata dimineata, cu aceleasi seturi de intrebari, care se vor desigila chiar atunci, sambata,10 dec, la ora 10:00 dimineata.
      Concursul este cu public, asa ca puteti asista la oricare dintre cele 11 intalniri locale. In articolul „Echipele înscrise în etapa a doua” am precizat care vor fi liceele gazda. Daca sunteti din Cluj, de exemplu, puteti merge la liceul Emil Racovita, care este gazda acestei etape si care se va infrunta cu cei de la liceul Nicolae Balcescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s